GR. ALTIN3.030,32
BTC66.538,15
ETH2.580,31
LTC68,88
BNB582,98
SOL166,07
AVAX26,75
ADA0,357553
DOT4,23
23 Ekim 2024, Çar

ING fazla kredi kartı faizlerini geri ödüyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Hollanda’nın en büyük bankası olan ING, kredi kartı işlemleri üzerinden yıllarca gereğinden fazla kestiği ödemeleri iade etme kararı aldı. Bu hafta itibarıyla müşterilerine geri ödeme yapmaya başlayacak olan ING, bu konuda harekete geçen son büyük banka oldu. Müşteriler, bu geri ödeme kapsamında birkaç yüz euroya kadar geri alabilecekler.

Sonhabereu’nun haberine göre, ING’nin bu kararı, 2020 yılında Finansal Hizmetler Şikayet Enstitüsü’nün (Kifid) aldığı karara dayanıyor. Kifid, bankaların piyasa faiz oranlarını takip etmediklerini ve bu nedenle müşterilerden fazla faiz aldıklarını tespit etmişti. Bankalar, geri ödeme kararını başlangıçta kabul etmedi, ancak Kifid’in devreye girmesi ve tüketici lehine karar vermesi sonucunda, bankalar geri ödemeleri yapmak zorunda kaldı. ING de bu bağlayıcı karar doğrultusunda geri ödeme sürecini başlattı.

Geri Ödeme Süreci Başladı

2001 ile 2021 yılları arasında taksitli ödeme seçeneği sunan bir kredi kartı kullanmış olan ING müşterileri, bu geri ödemeden yararlanabilecek. ING, bu dönemi kapsayan her yıl için müşterilere ne kadar geri ödeme alacaklarını belirten kişisel bir teklif sunacak. Teklifte yasal faiz de dahil edilecek ve toplam fark 50 euro veya daha fazlaysa, geri ödeme yapılacak. 50 euronun altındaki tutarlar için ise geri ödeme yapılmayacak.

ING, bu geri ödemeden kaç müşterinin faydalanacağını açıklamasa da, birçok müşteri bu kapsamda geri ödeme alabilecek. Diğer büyük Hollanda bankaları, Kifid’in kararına uyarak geri ödemelere daha önce başlamıştı. ABN Amro, 2022’de geri ödemeleri tamamlarken, Rabobank da Aralık 2023 itibarıyla ödemeleri bitirdi. SNS ve RegioBank ise 2022’de müşterilerine geri ödeme tekliflerini sunmuştu.

ING’nin geri ödeme süreci ile birlikte, Hollanda bankacılık sektöründe uzun süredir devam eden bu sorun da çözülmüş olacak.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BigBorsa ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!