GR. ALTIN2.864,91
BTC63.136,78
ETH2.546,37
LTC65,30
BNB568,69
SOL147,92
AVAX27,39
ADA0,355599
DOT4,30
20 Eylül 2024, Cum

Yangınla mücadele: 4 ilde alevler kontrol altına alındı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Türkiye, son günlerde peş peşe çıkan orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Perşembe gününden bu yana 247 yangın meydana geldi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangınlarla ilgili son durumu paylaştı. Manisa’nın Gördes ve Uşak’ın Eşme ilçelerinde çıkan yangınlar, havadan ve karadan yürütülen yoğun müdahalelerle kontrol altına alındı. Bakan Yumaklı, Aydın Bozdoğan ile Muğla’nın Ula ve Yatağan ilçelerindeki yangınların da büyük oranda kontrol altına alındığını, İzmir’in Menderes ilçesindeki yangının ise kısmen kontrol altına alındığını belirtti.

Türkiye’nin yüreğini dağlayan orman yangınlarında ikinci haftaya girildi. Perşembe gününden bu yana 247 yangın çıktı. Orman yangınlarıyla ilgili son durumu Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı açıkladı.

Ekiplerin yangınlara müdahalesinin sürdüğüne işaret eden Yumaklı, “Manisa Gördes ve Uşak Eşme’deki orman yangınları havadan ve karadan yapılan müdahaleler sonucunda kontrol altına alındı, soğutma çalışmalarımız devam ediyor.” ifadesini kullandı.

Bakan Yumaklı, Aydın Bozdoğan ile Muğla Ula ve Yatağan’daki yangınların büyük oranda kontrol altına alındığını belirtirken İzmir Menderes’deki yangının ise kısmen kontrol altında olduğunu açıkladı.

AFAD BAŞKANI MEMİŞ: 3 İLDE 142 YAPI ETKİLENDİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş, 15 Ağustos’ta başlayan orman yangınlarında ilk tespitlere göre İzmir, Manisa ve Aydın’da toplam 142 yapının etkilendiğini söyledi. İzmir Karşıyaka Seyirtepe’de gazetecilere açıklama yapan Memiş, 15 Ağustos’tan itibaren yoğun olarak İzmir, Manisa, Aydın, Uşak, Muğla, Karabük ve Bolu’da etkili olan büyük ölçekli orman yangınlarının yaşandığını ifade etti.

Orman yangınlarından etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Memiş, en büyük tesellinin yangınlarda herhangi bir can kaybının yaşanmamış olduğunu dile getirdi.

Yangından etkilenen illerde valilerin başkanlığında yoğun çalışma gerçekleştirdiklerini vurgulayan Memiş, şunları kaydetti:

“Orman yangınlarından etkilenen yerleşim yerlerinde ülke genelinde toplam 4 bin 700 vatandaşımız güvenli yerlere tahliye edilmiştir.

Yangından zarar gören yerleşim yerlerinde hasar ve zarar tespit çalışmaları an itibariyle devam etmektedir. İlk belirlemelere göre İzmir, Manisa ve Aydın illerimizde toplam 142 yapı orman yangınlarından etkilenmiştir.

Bunlardan 11’i yıkık, 92’si ağır hasarlı, 32’si ise az hasarlıdır. Hasar tespit çalışmalarımız devam etmektedir. Özellikle İzmir’de konut, iş yeri ve tarım zararlarıyla ilgili çalışmalar devam etmektedir.

Uşak, Muğla, Bolu ve Karabük illerimizde meydana gelen yangınlarda an itibariyle yapısal hasar ve zarar tespiti bulunmamaktadır. Ancak ilerleyen süreçte yine değişik bir şekilde bilgi olursa sizlerle paylaşacağız.”

AFAD Başkanı Memiş, yangınlardan etkilenen vatandaşların mağduriyetini gidermeye gayret edeceklerini sözlerine ekledi.

Reklam Alanı
0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BigBorsa ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!