GR. ALTIN2.882,20
BTC64.551,31
ETH2.679,41
LTC69,09
BNB598,69
SOL148,78
AVAX28,10
ADA0,359702
DOT4,43
23 Eylül 2024, Pts

ABD borsaları haftanın ilk gününde yatay seyrediyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

New York Borsası, haftanın ilk işlem gününe yatay bir seyirle başladı. Dow Jones endeksi, yüzde 0,03’lük küçük bir artışla 40.670,83 puana yükseldi. S&P 500 endeksi 0,05 puan artarak 5.557,23 puana, Nasdaq endeksi ise yüzde 0,1 kazançla 17.649,74 puana ulaştı.

Geçen hafta açıklanan veriler, enflasyon baskılarının hafiflediğini ve pay piyasalarının toparlanmasına katkıda bulunduğunu gösterdi. Bu haftanın ilk işlem gününde, piyasalar yatay bir seyir izledi. Analistler, ay başında gelen hayal kırıklığı yaratan verilerin resesyon endişelerini artırdığını ve Fed’in faiz indirimi konusunda geciktiği yönündeki kaygıları yeniden gündeme getirdiğini belirtti.

Ancak, geçen hafta fiyat artışlarının yavaşladığına dair gelen veriler ve güçlü perakende satışları, piyasalardaki çalkantıyı yatıştırdı ve ekonominin yumuşak bir iniş yapabileceğine dair umutları yeniden canlandırdı. Bu hafta, yatırımcılar özellikle Fed’in son toplantısının tutanaklarını ve Fed Başkanı Jerome Powell’ın Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu’nda yapacağı konuşmayı yakından takip ediyor. Powell’ın açıklamaları, faiz indirimi patikası hakkında önemli ipuçları verebilir.

Ayrıca, Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari’nin iş gücü piyasasının zayıflama ihtimalinin artması nedeniyle Eylül ayında faiz indirimi olasılığına açık olduklarını belirtmesi de dikkat çekti. Kashkari, risk dengesinin değiştiğini ve bu nedenle faiz indirimi olasılığının değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Bu arada, ABD’li yarı iletken üreticisi AMD, yapay zeka sistemlerinin yeteneklerini geliştirmek amacıyla ZT Systems’ı 4,9 milyar dolara satın alacağını duyurdu. Bu haberin ardından AMD hisseleri yüzde 2 değer kazandı.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BigBorsa ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!