GR. ALTIN2.875,16
BTC63.243,84
ETH2.550,89
LTC65,44
BNB569,41
SOL147,84
AVAX27,50
ADA0,353340
DOT4,31
21 Eylül 2024, Cts

Wall Street’te FED rallisi: Yatırımcıları neler bekliyor?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Ağustos ayı, küresel piyasalar için zorlu bir başlangıç yaptı. Japonya’nın Nikkei 225 endeksinin rekor düşüşü, yen taşıma ticaretinin (carry trade) çözülmesi ve zayıf ABD istihdam verileri, piyasalarda resesyon endişelerine yol açmış ve ABD hisse senetleri büyük düşüşler yaşamıştı. Ancak ayın ilerleyen günlerinde, ABD borsaları toparlanma sinyalleri göstermeye başladı.

Yatırımcılar, ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz indirimi sinyalleri ve zayıflayan enflasyon verilerinin ardından iyimserliğe kapıldı. FED Başkanı Jerome Powell, Jackson Hole’de yaptığı açıklamada, para politikasının gevşetilmesi için “zamanın geldiğini” ve işsizlikte büyük bir artış olmadan enflasyonun düşmesi anlamına gelen yumuşak iniş hedefinin gerçekleştirilebileceğini belirtti.

Servet yönetimi firması Northern Trust’ın Baş Yatırım Sorumlusu Katie Nixon, bu senaryonun ekonomiyi ve piyasayı olumlu yönde etkilediğini vurguluyor. Ancak yatırımcılar, çarşamba günü açıklanacak Nvidia bilançosuna odaklanmış durumda. Nvidia’nın hisseleri Pazartesi günü %2,3 değer kaybetmiş olmasına rağmen, yapay zeka rallisi ve bu teknolojiyi destekleyen şirketlere yatırım yapma isteği devam ediyor. Nvidia, bu yılın başından itibaren %155 değer kazandı ve ikinci çeyrekte 28,7 milyar dolar gelir ve 15 milyar dolar kâr raporlaması bekleniyor.

Yapay zeka çılgınlığı, çip üreticisi Nvidia’nın başarılı performansıyla devam ederken, yatırımcılar teknolojik yatırımların getirilerini sorgulamaya başladı. Yapay zekanın gerçek anlamda verimlilik kazançları sağlayıp sağlamayacağı veya sadece kısa vadeli bir nakit tahliye aracı olup olmayacağına dair sorular öne çıkıyor.

Wall Street, 6 Ağustos’ta bir federal yargıcının Google’ın (GOOGL) arama motoru işletmesinin ABD anti-tröst yasalarını ihlal ettiğine dair verdiği kararın ardından daha da sarsıldı. Bu karar, Google’ın internet aramalarındaki hakimiyetini tehdit ederken, diğer büyük teknoloji şirketlerini de etkileyebilir. Yine de, Apple, Google, Microsoft, Meta ve Amazon gibi büyük teknoloji şirketlerinin finansal temellerinin güçlü kaldığı ve son çeyrekte 94 milyar dolardan fazla kâr elde ettikleri belirtiliyor.

Yatırımcılar, cuma günü açıklanacak temmuz ayı bireysel tüketim harcamaları fiyat endeksini (PCE) ve bu hafta açıklanacak emlak piyasası, ikinci çeyrek gayri safi yurtiçi hasıla verileri ile tüketici güveni gibi ekonomik göstergeleri dikkatle takip ediyor. Bu veriler, FED’in faiz politikaları ve enflasyonun geleceği konusunda önemli ipuçları sağlayabilir.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BigBorsa ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!