GR. ALTIN2.875,16
BTC63.145,21
ETH2.564,40
LTC65,90
BNB584,23
SOL147,81
AVAX27,59
ADA0,356356
DOT4,38
21 Eylül 2024, Cts

Koza Madencilik ve Politeknik Metal sorusu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Soru: Koza Madencilik önümüzdeki günlerde nasıl bir hareket izler?

Cevap: Koza Madencilik’in dahil olduğu İpek Koza Grubu şirketleriyle ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Hazineye ait olan hisseler, Türkiye Varlık Fonu’na aktarıldı. Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Koza İpek Holding ve grup şirketlerinin hisselerini, iyi niyetli hissedarların haklarını koruyarak müsadere etti ve TMSF bu karar doğrultusunda payları Hazine adına tescilledi. Yeni gelişme, bu hisselerin Türkiye Varlık Fonu’na devri oldu. Bu devir, şirketlerin stratejik önemi göz önünde bulundurularak gerçekleştirildi, borsa yatırımcılarının hakları da korundu. Şu an için Varlık Fonunun bu hisselerle ilgili nasıl bir adım atacağı belirsiz. Şirketin stratejik önemi nedeniyle hisselerin hızlı bir şekilde satılması beklenmiyor. Koza Madencilik’in hisse fiyatı ise uzun vadede yükselen bir eğilim sergilemesine rağmen, son iki yılda yatay seyir izledi. Şirket, 2024 ilk çeyrek mali tablolarında artan gelirine rağmen zarar açıkladı. Şirketin kârlılığını sürdürmesi önemli.

Sınırlı Piyasada Yüksek Çıkış

Soru: Politeknik Metal daha ne kadar düşer?

Cevap: Politeknik Metal gibi sığ piyasalarda işlem gören hisse senetlerinde fiyatlar, şirketin mali performansından bağımsız olarak aşırı yükseliş veya düşüşler sergileyebilir. Şirketin 3.750.000 TL sermayesi bulunmakta ve bunun yüzde 19’u borsada işlem görmekte, halka açık kısmın yüzde 65’i ise iki kurumun saklamasında. Bu durum, piyasada derinliğin sınırlı olduğuna işaret ediyor. Politeknik Metal, geçtiğimiz yıl zarar açıkladı ve son 2024 üç aylık mali tablolarında da gelirlerinde yüzde 6’lık bir düşüş yaşandı. Mart ayına kadar güçlü bir çıkış sergileyen hissenin fiyatı, 27.750 TL’ye ulaştıktan sonra hızlı bir düşüşle 7.760 TL’ye geriledi. Hissenin piyasa defter değeri ise sektör ortalamasının çok üzerinde, bu da fiyatın mali performansla uyumsuz olduğunu gösteriyor.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BigBorsa ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!