GR. ALTIN2.845,97
BTC63.700,51
ETH2.542,97
LTC66,04
BNB573,21
SOL147,99
AVAX28,15
ADA0,357533
DOT4,35
20 Eylül 2024, Cum

“Zorlu dönem geride kaldı” bu sözler Bakan Şimşek’e ait

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Ekonomi ve piyasalar için hafta hızlı başladı. 2 Eylül Pazartesi itibarıyla Borsa İstanbul ve ekonomi tarafında hareketlilik bir hayli fazla yaşanıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, piyasaları rahatlatacak bir açıklama yaptı.

Ekonomide taşların yerine oturacağı mesajını veren Bakan Şimşek, zorlu dönemin geride kaldığını duyurdu. Enflasyonun yükselmesi ve artan fiyatlar sonrasında yeni bir dönemin yavaşladığı görülüyor.

TÜİK tarafından paylaşılan enflasyon rakamları düşüşün süreceğini gösteriyor. Bu şekilde yavaşlama olmasıyla beraber Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in zorlu dönemin bittiği aktarıldı. Bakan Şimşek konuyla ilgili şunları söyledi;

Öncü göstergeler üçüncü çeyrekte büyümede dengelenmenin sürdüğüne işaret ediyor. 2024 genelinde iç talebin büyümeye daha az katkı verdiği dengeli bir kompozisyonu öngörüyoruz.

Kırılganlıkları önemli ölçüde azalttığımız zorlu bir dönemi geride bıraktık. Büyümede dengelenme başladı, cari açık daraldı, risk primi azaldı, dış kaynak girişleri arttı, rezervler iyileşti ve dezenflasyon sürecine girdik.

Bugün açıklanan ikinci çeyrek büyüme verilerine göre iç talebin büyümeye katkısı 1,2 puana gerilerken, net dış talebin pozitif katkısı 1,3 puan oldu. İşsizlik oranının yüzde 8,8 ile yatay seyrettiği ikinci çeyrekte istihdam bir önceki çeyreğe göre 205 bin kişi arttı. Güçlenen makro finansal istikrarımızın ve daha destekleyici olması öngörülen küresel koşulların dezenflasyonun büyüme üzerindeki kısa vadeli etkilerini sınırlamasını bekliyoruz.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BigBorsa ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!