GR. ALTIN2.859,29
BTC63.245,15
ETH2.545,42
LTC65,97
BNB570,61
SOL150,39
AVAX28,23
ADA0,358104
DOT4,36
20 Eylül 2024, Cum

Fundstrat: Hisse senedi piyasalarında iki ay boyunca yön aşağı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

ABD hisse senedi piyasalarına hakim olan güçlü ralliyi öngören nadir isimlerden Tom Lee, gelecek 2 ay boyunca borsada düşüş öngörüyor.

Bu yıl isabetli tahminleriyle öne çıkan Wall Street’in en iyimser analistlerinden Tom Lee’ye göre, hisse senetleri gelecek 8 haftada yüzde 10 oranında düşebilir.

Yüzde 7 ila yüzde 10 arası düşüş

Insider’dan Filip de Mott’un haberine göre, Fundstrat’tan Tom Lee, piyasayı hareketlendiren bir dizi olayın bu yılki kazanımları geçici olarak zora düşürmesiyle hisse senetlerinin gelecek sekiz haftada olası bir çift haneli gerilemeyle karşı karşıya olduğunu ifade ediyor. Lee, piyasanın yüzde 7 ila yüzde 10 arasında düşebileceğini ve yatırımcıların artan türbülansa karşı hazırlıklı olmalarını öneriyor.

Genellikle iyimser bir yatırımcı olarak bilinen Lee, “Bence yatırımcılar gelecek sekiz hafta boyunca dikkatli olmalılar. Piyasa bu yıl sekiz ayın yedisinde yükseldi. Bu yüzden inanılmaz derecede güçlü bir piyasa olduğunu biliyoruz. Ancak Eylül ayında faiz indirimleri ve başkanlık seçimi var ve bunlar insanları gerginleştirecek gelişmeler” şeklinde konuşuyor.

Faiz indirimlerinde aşırılık olasılığı

Lee’nin bu yorumları kısmen, Amerikan Merkez Bankası’nın (Fed) faiz oranlarını en az 25 baz puan düşürmesinin beklendiği, Eylül ortasında yapılacak Fed’in yaklaşan politika toplantısına bir gönderme niteliği de taşıyor.

Analistler ayrıca piyasanın daha derin faiz indirimlerini hoş karşılamayabileceğini belirtiyor. Bank of America, Fed’in 25 baz puan yerine 50 baz puan indirim yapması halinde, bunun muhtemelen artan resesyon riskine yanıt olacağını yazıyor ve bu olumsuz bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Cuma günkü istihdam raporu, Fed’in bu ayın ilerleyen günlerindeki kararını belirleyecek ve Wall Street’te bazı isimler verilerin beklenenden daha zayıf gelebileceğinden endişe ediyor. Ancak Lee, yatırımcıların faiz oranı beklentilerini yeniden ayarlamasıyla veriler tahminleri aşsa bile bir geri çekilmenin yaşanabileceğini belirtiyor ve ekliyor: “Çok güçlüyse ve yatırımcılar endişeleniyorsa ve bu yüzden borsa Cuma günü düşüşteyse, o düşüşü satın alırdım.”

Lee, 2024’teki borsa tahminlerinde büyük ölçüde isabetli ilerliyor ve yıla Wall Street’in iyimser tahmincilerinden biri olarak girdi. Lee’nin iyimserliği, Cuma günü itibarıyla S&P 500’ün yıl başından bu yana yüzde 18’lik bir kazanç elde etmesiyle doğrulanmış gözüküyor.

Seçim belirsizliği ve satın alma fırsatı

Bu arada uzmanlar, seçim belirsizliğinin sonuçlar bilinene kadar yatırımcıları ikilemde bırakabileceğinin altını çiziyor.

Seçim yılları dışında bile Eylül ayı, hisse senetleri için zorlu bir ay olarak biliniyor. Ancak seçmenler sandık başına gittiğinde, mevsimsel oynaklık Ekim ortasına kadar uzayabiliyor. SoFi‘den Liz Young Thomas, “Bunun olumlu bir tarafı var; yatırımcılar bir başkan seçildikten sonra rahatlama rallisi bekleyebilirler” diyor.

Reklam Alanı

Lee benzer şekilde gelecekteki ‘zor’ haftaların bir satın alma fırsatı olarak görülmesi gerektiğini belirtiyor. Lee, “Bence gelecek sekiz haftada insanlar satın alma şansı yakalayacak. Bence dikkatli olmak elbette iyi ancak o düşüşü satın almaya hazır olmak şartıyla” diyor.

Lee, hisse senedi piyasalarının en sadık boğalarından biri olarak kabul ediliyor. Haziran ayında Lee, S&P 500’ün bu on yılda üç katına çıkarak 2030 yılına kadar 15.000 puana ulaşabileceğini savunmuştu.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BigBorsa ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!