GR. ALTIN2.845,97
BTC63.700,51
ETH2.542,97
LTC66,04
BNB573,21
SOL147,99
AVAX28,15
ADA0,357533
DOT4,35
20 Eylül 2024, Cum

Avrupa borsaları karışık seyrediyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Avrupa borsalarında yeni gün karışık bir seyirle başladı. Yatırımcılar, özellikle bölge genelinde artan durgunluk endişeleriyle birlikte küresel ekonomiye ilişkin belirsizlikleri izliyor. Açılış itibarıyla Avrupa’nın önde gelen endekslerinde dalgalanmalar gözlemlendi. Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 0,1 kayıpla 514 puan seviyesine gerilerken, Almanya’nın DAX 40 endeksi yüzde 0,1’lik bir artışla 18.604 puan seviyesine yükseldi.

Diğer Avrupa piyasalarında ise benzer bir karmaşık tablo hâkim. İngiltere’nin FTSE 100 endeksi yüzde 0,1’lik değer kazancıyla 8.279 puana çıkarken, İtalya’nın MIB 30 endeksi yüzde 0,2 artışla 33.745 puan seviyesinden işlem gördü. Buna karşın Fransa’nın CAC 40 endeksi yüzde 0,3’lük bir düşüşle 7.480 puan seviyesine geriledi. İspanya’nın IBEX 35 endeksi ise yüzde 0,4 yükselerek 11.263 puana ulaştı.

Küresel Resesyon Korkuları ve Avrupa’daki Durum

Analistler, küresel pay piyasalarında resesyon korkularının başrolde olduğuna dikkat çekti. Özellikle ABD’de açıklanan makroekonomik verilerin durgunluk sinyalleri vermesi, piyasalardaki risk iştahını azaltıyor. ABD ekonomisinin beklenenden daha hızlı soğuyabileceği endişeleri, yatırımcıların temkinli bir duruş sergilemesine yol açtı. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) sıkı para politikasını bu aydan itibaren gevşetmeye başlayacağı yönündeki beklentiler artarken, bu gelişmeler Avrupa piyasalarını da etkiliyor.

Avrupa’da da benzer şekilde durgunluk endişeleri ön planda. Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) yıl içinde iki faiz indirimi daha yapmasına kesin gözüyle bakılıyor. Yatırımcıların gözü, bölgeden gelecek makroekonomik veri akışına çevrildi. Özellikle perakende satışlar ve büyüme verileri, piyasa hareketliliği açısından önem taşıyor.

İspanya Merkez Bankası’nda Yeni Atama

Öte yandan, İspanya Merkez Bankası başkanlık görevine, uzun süredir boş olan koltuğa José Luis Escrivá Belmonte atandı. Bu atama, İspanya’nın para politikasında istikrar arayışına işaret ediyor.

Analistler, bugün Euro Bölgesi’nde perakende satışların ve ABD’de açıklanacak olan ADP özel sektör istihdamı verilerinin, haftalık işsizlik maaşı başvurularının ve hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin yatırımcılar tarafından yakından takip edileceğini belirtti. Bu verilerin, küresel ekonominin gidişatına dair önemli ipuçları vereceği düşünülüyor.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BigBorsa ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!