GR. ALTIN2.832,84
BTC63.000,32
ETH2.467,26
LTC65,44
BNB566,19
SOL143,32
AVAX26,41
ADA0,351824
DOT4,28
20 Eylül 2024, Cum

Geleceğin ‘Muhteşem Yedili’si hangi şirketlerden oluşacak?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

ABD borsalarına hakim olan ‘Muhteşem Yedili’ hisselerinin düşen performansı, yatırımcıları alternatif arayışlara yönlendiriyor.

Forge Global, geleceğin ‘Muhteşem Yedilisi’ olma potansiyeli bulunan şirketleri listeliyor.

Özel ‘Muhteşem Yedili’

MarketWatch’tan Steve Gelsi’nin haberine göre, Forge Global tarafından derlenen listede SpaceX, OpenAI, Scale AI, Databricks, Fanatics, Stripe ve Rippling firmaları yer alıyor.

Özel hisse senedi alım satım şirketi Forge Global, dün kendi platformunda, büyük hacim çeken büyük hisse senetlerinden oluşan kendi ‘Özel Muhteşem Yedili’sini açıkladı. Forge Global, “Listede yer alan şirketler, özel pazardaki en çok sermayeye sahip ve en iyi performans gösteren yedi şirket arasında yer alıyor” diyor.

Yediliden SpaceX ve OpenAI, son aylarda en çok manşetlere çıkanlar özel şirketler olarak öne çıkıyor. SpaceX, milyarder yatırımcı ve Tesla’nın kurucu ortağı Elon Musk tarafından kurulan uzay şirketi olarak biliniyor.

OpenAI ise Apple ve Nvidia’dan potansiyel yatırımlar da dahil olmak üzere yatırımcılardan milyarlarca dolar topladığı bildirilen ChatGPT’nin yaratıcısı şirket olarak öne çıkıyor. ScaleAI ise, yapay zeka bilişim altyapısı konusunda uzman bir şirket olarak kabul ediliyor.

Fanatics, spor bahisleri ve iGaming’in yanı sıra ürünler, ticaret kartları ve koleksiyonlar sunan bir dijital spor platformu olarak listede kendine yer buluyor. Stripe bir finansal hizmetler şirketiyken Rippling de yazılım hizmeti platformunda insan kaynakları konusunda uzmanlaşmış bir şirket olarak öne çıkıyor.

‘Muhteşem Yedili’den daha iyi performans

Forge Global, yedi özel şirketin hisse senedi fiyatlarının, son yıllarda borsadaki kazanımların çoğunu körükleyen S&P 500 Endeksi’nin halka açık işlem gören sözde ‘Muhteşem Yedili’sinden daha iyi performans gösterdiğini öne sürüyor. ‘Muhteşem Yedili’ olarak bilinen yedi hisse senedi arasında Tesla, Apple, Nvidia, Amazon, Microsoft, Alphabet ve Meta yer alıyor.

Forge Global, ‘Özel Muhteşem Yedili’nin toplam piyasa değerinin yaklaşık 473 milyar dolar olduğunu söylüyor ve ekliyor: “Boyut olarak daha küçük olmasına rağmen, ‘Özel Muhteşem Yedili’, 31 Ağustos’ta sona eren 12 aylık dönemde piyasadaki emsallerinden yüzde 16.9 oranında daha iyi performans gösterdi” diyor.

Forge Global, özel grubun fiyat performansının aynı dönemde ‘Muhteşem Yedili’nin yüzde 38.4’lük artışını geride bırakarak yüzde 55.3 oranında arttığının altını çiziyor.

Stripe ve diğerleri ilk halka arzlar etrafında spekülasyon konusu olsa da, Forge Global, bu şirketlerin özel piyasalarda sermaye artırmanın birden fazla yoluna sahip olduklarını söylüyor. Bireysel yatırımcıların özel olarak tutulan hisse senetlerinde işlem yapabilmeleri için, birincil evlerinin değerinin dışında 1 milyon dolar net servete sahip olan akredite yatırımcı olarak nitelendirilmeleri gerekiyor.

Reklam Alanı
0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BigBorsa ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!