GR. ALTIN2.825,59
BTC63.032,42
ETH2.428,93
LTC65,23
BNB563,71
SOL141,73
AVAX26,30
ADA0,352281
DOT4,26
19 Eylül 2024, Per

Borsadaki toparlanmanın adı rotasyon

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

ABD borsaları yaz aylarında yaşadığı kayıpları telafi etmeye başlarken, bu toparlanma sürecinde teknoloji devleri arka planda kaldı. S&P 500 endeksindeki toparlanma, önceki dönemlerde olduğu gibi büyük teknoloji hisseleri tarafından değil, gayrimenkul, kamu hizmetleri ve temel tüketim malları gibi sektörler tarafından yönlendiriliyor.

Yatırımcılar ekonomik büyümenin yavaşlaması ve Fed’in faiz indirimi beklentisiyle bu daha savunmacı sektörlere yöneliyor. Nvidia, Microsoft, Apple, Amazon ve diğer teknoloji devleri, yatırımcıların yapay zeka ve teknolojik büyümeye ilgisiyle son iki yılda piyasaya liderlik etmişti. Ancak son dönemdeki büyük sermaye harcamaları, teknoloji sektöründeki büyümenin yavaşlamasına ve kar marjlarına dair endişelere yol açtı.

Özellikle Nvidia gibi yapay zeka çip üreticileri, dev teknoloji firmalarının yoğun harcamalarıyla güçlü bir pozisyon elde etse de, bu harcamaların henüz gelir artışına tam anlamıyla yansımaması endişe yaratıyor. Teknoloji dışındaki sektörlerde ise kazanç beklentileri iyileşmeye başladı ve bu sektörlerin cazibesinin artmasına neden oldu.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BigBorsa ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!