GR. ALTIN2.831,40
BTC63.265,11
ETH2.455,37
LTC65,65
BNB567,11
SOL143,48
AVAX26,43
ADA0,354229
DOT4,29
19 Eylül 2024, Per

Emtia piyasasında atak haftası

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Emtia piyasası, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimi beklentilerinin güçlenmesiyle yükselişe geçti. İş gücü piyasasındaki yavaşlamanın ve Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) faiz indirimi beklentilerinin, değerli metal fiyatlarına olumlu yansıdığı görülüyor.

Geçen hafta ABD’de işsizlik maaşı başvurusundaki artış ve ekonomik büyüme verilerinin ardından Fed’in bu hafta 25 ya da 50 baz puanlık bir faiz indirimi yapabileceğine dair beklentiler arttı. Özellikle eski Fed Üyesi William Dudley’in, 50 baz puanlık indirim ihtimaline işaret etmesi bu beklentiyi daha da güçlendirdi.

Bu gelişmelerle ABD tahvil faizleri ve dolar değer kaybederken, altın, gümüş, platin gibi değerli metallerde sert yükselişler yaşandı. Altın ons fiyatı %3,2 artışla rekor kırarken, paladyum %17, gümüş %9,9 değer kazandı. Aynı zamanda baz metallerde de fiyat artışları kaydedildi. Bakır, nikel ve alüminyum gibi metallerde talep artışı ve stokların azalması fiyatlara yukarı yönlü baskı yaptı.

Petrol ve doğalgaz fiyatları da kasırgalar ve üretim kesintileri nedeniyle yükselirken, Brezilya’da kahve üretiminin düşeceğine yönelik beklentiler kahve fiyatlarını %10’a yakın artırdı.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BigBorsa ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!