GR. ALTIN2.876,05
BTC62.773,49
ETH2.537,90
LTC64,69
BNB566,39
SOL146,61
AVAX26,89
ADA0,351617
DOT4,26
20 Eylül 2024, Cum

Fed 1995 yılı oyun planını takip ediyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

ABD Merkez Bankası Fed’in son faiz indirim hamlesi, 30 yıl önceki stratejiye paralellik göstererek piyasalara güven veriyor. TS Lombard’ın raporuna göre, Fed’in bu yaklaşımı, hem hisse senetleri hem de ekonomi için olumlu sonuçlar doğurabilir. 1995 yılında uygulanan benzer bir politika, ABD ekonomisinde durgunluğu önleyerek güçlü bir büyüme sağlamıştı.

Fed’in Faiz İndirimi ve 1995 Stratejisi

Bu hafta gerçekleşen 50 baz puanlık faiz indirimi, TS Lombard’ın küresel makro yönetici müdürü Dario Perkins’e göre, yatırımcıların aradığı bir hamleydi. Bu adım, borsa için güçlü bir temel oluşturmanın yanı sıra, ekonomik büyümeyi de destekleyebilir. Perkins, Fed’in bu hamlesini 1995 yılına benzetiyor. O dönemde Fed, federal fon oranını %6’dan %4,75’e düşürerek durgunluğu önlemiş ve ekonomik büyümeyi hızlandırmıştı.

1995 stratejisi sayesinde ABD GSYİH’si 1998 yılında %4,4’ten %5’e yükselirken, S&P 500 endeksi de %125 değer kazanmıştı. Perkins, Fed’in bu stratejiyi yeniden uygulamaya hazır olduğunu öne sürüyor.

Yumuşak İniş Senaryosu ve Hisse Piyasalarının Tepkisi

Fed’in faiz indirimleri, yatırımcılar arasında kısa sürede olumlu bir etki yarattı. Hisse senetleri, bu hamlenin ardından hızla değer kazandı ve ana endeksler yeni rekorlar kırdı. Perkins, yumuşak iniş senaryosunun halen geçerli olduğunu vurgulayarak, büyük bir ekonomik krizin ufukta görünmediğini belirtiyor. Ayrıca, Fed’in eğrinin gerisinde kalma riski olsa bile sonuçların yönetilebilir olduğunu düşünüyor.

Enflasyon Endişeleri Temkinli Karşılanıyor

Buna karşın, bazı ekonomistler faiz oranlarını çok hızlı düşürmenin enflasyonu yeniden artırabileceği konusunda uyarıda bulunuyor. Ancak Cleveland Fed’in verilerine göre, Eylül ayında bir yıllık ileriye dönük enflasyon beklentileri %2’nin hemen üzerinde seyrediyor. Piyasalar, bu riski büyük ölçüde göz ardı etmiş durumda.

Fed’in faiz indirimi hamlesi, 1995 stratejisiyle benzerlikler gösterirken, piyasa üzerinde kısa vadede olumlu etkiler yaratmaya devam ediyor. Ekonomik büyüme ve hisse senedi piyasaları için umut verici bir tablo çiziliyor.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BigBorsa ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!