GR. ALTIN2.875,16
BTC63.160,59
ETH2.567,95
LTC66,78
BNB584,60
SOL147,73
AVAX27,40
ADA0,356411
DOT4,42
22 Eylül 2024, Paz

Savunma sanayii firmaları İzmir’de teknolojilerini sergiledi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Türkiye’nin denizcilik alanındaki önemli etkinliklerinden biri olan Nusret-2024 Davet Tatbikatı, bu yıl İzmir Körfezi ve Zonguldak Ereğlisi’nde icra ediliyor. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı Mayın Filosu Komutanlığı tarafından düzenlenen tatbikat, sadece askeri manevralarla sınırlı kalmayıp savunma sanayiinin ileri teknolojilerinin de sergilendiği bir etkinlik haline geldi.

Tatbikatın sancak gemisi olarak belirlenen ve İzmir Alsancak Limanı’na demir atan TCG Sancaktar, 12 Türk savunma sanayi firmasının katıldığı geniş çaplı bir sergiye ev sahipliği yaptı. Sergide, su altı ve su üstü teknolojilerine dair inovatif ürünler gözler önüne serildi. Tatbikata katılan gemi komutanlıklarından yetkililer ve uluslararası gözlemciler, sergilenen bu ileri teknolojilere büyük ilgi gösterdi.

Savunma Teknolojileri Ön Planda

Sergide dikkat çeken firmalardan biri olan Sonitus, radara yakalanmayan su altı planörünü tanıttı. Firmanın kurucu ortağı Ayberk Aybek, 2016’dan bu yana Türk Deniz Kuvvetleri’nin ihtiyaçlarına yönelik çözümler geliştirdiklerini belirtti. Aybek, su altı planörünün iz bırakmadan 1000 metre derinliğe kadar inip 6 ay boyunca seyir yapabilme yeteneğine sahip olduğunu vurguladı. Cihazın su altında keşif amaçlı kullanılabileceğini ve 5 kilogramlık faydalı yük taşıma kapasitesi olduğunu da ekledi. Planörün deneme seyirlerinin sürdüğünü söyleyen Aybek, Mersin ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında bir test planladıklarını duyurdu.

Bir diğer firma olan Hoytek ise insansız su altı cihazlarıyla dikkat çekti. Hoytek’in Genel Müdürü Bertan Tezcan, cihazlarının dalgıçların ulaşamadığı 100 ila 3000 metre arasında değişen derinliklerde görev yapabildiğini ifade etti. Tezcan, cihazların uzaktan kumandayla yönetildiğini ve arama-kurtarma operasyonlarından mayın tespitine kadar geniş bir kullanım alanına sahip olduğunu belirtti. Hoytek’in geliştirdiği ve 600 metre derinliğe inebilen cihaz ise geçtiğimiz günlerde Şili’ye ihraç edildi.

Uluslararası Katılım ve Gözlemciler

Tatbikat, Türkiye’nin yanı sıra Romanya, Bulgaristan, İspanya, Yunanistan ve İtalya’dan gelen toplam 22 geminin katılımıyla başladı. İzmir Körfezi ve Karadeniz Ereğlisi sularında icra edilen tatbikata, 16 ülkeden 33 gözlemci de katıldı.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BigBorsa ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!