GR. ALTIN2.875,16
BTC62.887,97
ETH2.576,19
LTC67,41
BNB582,77
SOL143,98
AVAX26,98
ADA0,348825
DOT4,33
22 Eylül 2024, Paz

Meclis’te ekonomi mesaisi: Vergilendirilmeyen alan kalmayacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Yeni vergi düzenlemeleri ve ekonomiyle ilgili diğer önemli konular, 1 Ekim’de TBMM’nin açılmasıyla birlikte Meclis’in gündeminde olacak. Ekonomi yönetimi ve AK Parti’nin ekonomi kurmayları, yeni vergi paketinin detayları üzerinde çalışmalara başladı. Paket, özellikle kayıt dışı ekonomiyi kontrol altına almayı amaçlıyor.

Vergilendirilmeyen Alanlar Kapsama Alınacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yaptığı açıklamada, “Kripto varlıkları ve borsa kazançlarını vergilendirmeyi hedefliyoruz. Hiçbir alan kayıt dışı kalmayacak” dedi. Pakette, gayrimenkul alım satımında gerçek değer üzerinden işlem yapılması, borsada hisse alım satımından işlem vergisi, ve kripto varlık hizmetlerinden vergi alınması gibi başlıklar yer alacak.

Belediye Borçları da Gündemde

Yeni düzenlemelerde, belediyelerin vergi borçlarının doğrudan kesilmesi konusu da yer alacak. Ayrıca, gayrimenkuller üzerinden elde edilen gelirlerin daha sıkı takibi ve bu işlemlerde gerçek değer beyanı zorunluluğu da yeni paketin önemli unsurlarından biri olacak.

Muafiyetler Kalkıyor

Yeni Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında, etkin olmayan vergi istisna ve muafiyetleri kaldırılacak. Bu kapsamda, istihdam desteklerinin etkin olmadığı alanlardaki muafiyetlerin sona erdirilmesi planlanıyor.

Yeni Nesil Çalışma Modelleri

Meclis gündeminde yer alacak diğer önemli bir konu ise, yeni nesil çalışma modellerine yönelik düzenlemeler. Uzaktan çalışma, kısmi ve geçici süreli çalışma gibi modellerin mevzuata uygun hale getirilmesi bekleniyor. Bu düzenlemelerin 2025 yılının ilk çeyreğinde uygulamaya alınması planlanıyor.

VAP Destek Programı ile Tasarruf Hedefi

2009’dan beri uygulanan Verimlilik Artırıcı Projeler (VAP) programı kapsamında, enerji tasarrufu sağlayan projelere önemli hibe destekleri verildi. Program sayesinde, yıllık 2,5 milyar TL’lik bir tasarruf elde edildi.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BigBorsa ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!