GR. ALTIN2.875,16
BTC62.887,97
ETH2.576,19
LTC67,41
BNB582,77
SOL143,98
AVAX26,98
ADA0,348825
DOT4,33
22 Eylül 2024, Paz

Gazprom’un Avrupa’ya gaz sevkiyatı günlük 42 milyon metreküpü aştı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Rus enerji devi Gazprom, Avrupa’ya Ukrayna üzerinden gerçekleştirdiği günlük gaz sevkiyatını 42,3 milyon metreküp olarak sürdürüyor. Şirketten yapılan açıklamada, bu gazın Kursk bölgesindeki Sudja Gaz Ölçüm İstasyonu üzerinden gönderildiği belirtildi. Gazprom yetkilileri, Ukrayna tarafının Sokolnaya üzerinden yapılan sevkiyat taleplerini reddettiğini ifade etti.

Gazetemru’da yer alan habere göre Gazprom yetkilileri, “Gazprom, Ukrayna üzerinden Sudja Gaz Ölçüm İstasyonu aracılığıyla Avrupa’ya günlük 42,3 milyon metreküp gaz sevkiyatını gerçekleştirmektedir. Sokolnaya Gaz Ölçüm İstasyonu için yapılan talep Ukrayna tarafından reddedilmiştir.” açıklamasında bulundu.

Bir önceki gün, sevkiyat miktarı 42,4 milyon metreküp olarak kaydedilmişti ve eylül ayında ortalama olarak günlük 42 milyon metreküpten fazla gaz sevkiyatı gerçekleştirildi.

Ukrayna Gaz Taşıma Sistemi Operatörü’nün resmi internet sitesinde, 21 Eylül’de Ukrayna üzerinden yapılan gaz transitinin yaklaşık 42,3 milyon metreküp olacağı bildirildi.

Gazprom Sözcüsü Sergey Kupriyanov daha önce, Kursk bölgesindeki Sudja yakınlarında meydana gelen olayların doğal ve sıvılaştırılmış gaz fiyatlarının keskin bir şekilde artmasına neden olduğunu belirtmiş ve bu durumun kimin çıkarına olduğunu sorgulamıştı.

Ukrayna üzerinden Avrupa’ya yapılan Rus gaz sevkiyatı, Mayıs 2022’den bu yana azalmış durumda. Ukrayna Gaz Taşıma Sistemi Operatörü, Luhansk Halk Cumhuriyeti’ndeki Novopskov kompresör istasyonu üzerindeki kontrolü kaybettiklerini belirterek, Sokolnaya İstasyonu üzerinden Avrupa’ya yapılan sevkiyatın durdurulduğunu duyurmuştu. Gazprom ise bu durumu geçerli bir sebep olarak görmemiş ve sevkiyatın önceki düzende devam edebileceğini açıklamıştı.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BigBorsa ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!