GR. ALTIN2.888,81
BTC63.233,81
ETH2.680,81
LTC67,59
BNB603,64
SOL143,26
AVAX27,32
ADA0,355338
DOT4,38
23 Eylül 2024, Pts

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ABD’de önemli açıklamalar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi Yemeği’nde önemli açıklamalarda bulundu. Öncelikle, iş insanlarını ve girişimcileri yürekten kutlayarak, Türkiye’nin entegrasyon politikalarına olan bağlılığını vurguladı. Ancak asimilasyona karşı olduğunu belirterek, kültürel çeşitliliğin korunmasına önem verdi. Erdoğan’ın konuşmasından önemli başlıklar şöyle;

FETÖ ve PKK ile mücadele

Erdoğan, Türkiye’nin terörle mücadeledeki kararlılığını ve bu konuda hem sahada hem de masada önemli bir rol oynadığını ifade etti. Amerikan’daki Türk toplumunun, FETÖ ve PKK ile mücadeleye verdiği desteğin kritik öneme sahip olduğunu dile getirdi. Terör örgütlerinin sadece Türkiye’nin menfaatlerini değil, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının ticari faaliyetlerini ve sivil toplum kuruluşlarını da hedef aldığını belirtti. Bu bağlamda, Türk toplumunda bölünme ve ayrışmaları körükleyen faaliyetlere karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Erdoğan, Türkiye’nin hukuk zemininde bu hainlerle sonuna kadar mücadele edeceğini ifade etti.

Konuşmasında, Batı ülkelerinde, özellikle Avrupa’da artan İslam ve yabancı düşmanlığına dikkat çekti. Son yıllarda camilere, Müslümanların iş yerlerine yönelik kundaklama olaylarının artmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı. Aşırı sağcı akımların hedefinde göçmenler ve Müslümanların bulunduğunu belirterek, sosyal medya ve bazı siyasetçilerin ırkçı nefret söylemini teşvik ettiğini ifade etti. Erdoğan, İslam düşmanlığının bir suç olarak tanımlanması ve yasal yaptırımlara tabi tutulması gerektiğini savundu.

“Küresel sistem etkinliğini kaybetti”

Küresel sistemin artık etkinliğini ve inandırıcılığını kaybettiğini söyleyen Erdoğan, barış ve güvenliği sağlamakla görevli kurumların ciddi bir ahlaki çöküş içerisinde olduğunu belirtti. Gazze’deki durumun bu durumu açıkça gösterdiğini ifade ederek, orada süregelen insani trajediye dikkat çekti. Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılara karşı sessiz kalmayacaklarını ve kalıcı bir ateşkes için uluslararası platformlarda baskıyı artıracaklarını belirtti.

“İsrail savaşı bölgeye yayma çabasında”

İsrail’in Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarında yürüttüğü politikaları eleştiren Erdoğan, bu eylemlerin bölge barışını tehdit ettiğini ifade etti. Lübnan’a karşı gerçekleştirilen son saldırıların da savaşın bölgeye yayılması çabalarının bir göstergesi olduğunu vurguladı. Türkiye’nin bu tür işgal, istila ve katliam politikalarına karşı duracağını yineledi.

“Amerika ile ticaret hedefi 100 milyar dolar”

Son olarak, Türkiye-Amerika ilişkilerinde son dönemde yaşanan olumlu gelişmelere değinen Erdoğan, ticaret hacminin 30 milyar doları geçtiğini ancak bunu 100 milyar dolara çıkarabileceklerine inandıklarını belirtti. Milli güvenliği ilgilendiren konularda hala görüş ayrılıklarının bulunduğunu, ancak bu durumun, Türkiye’nin Amerika’ya bakışını ve üst düzey diyaloglarını değiştirmeyeceğini söyledi. Başkan kim olursa olsun, Türkiye’nin yaklaşımının aynı kalacağı mesajını verdi.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BigBorsa ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!