GR. ALTIN2.884,26
BTC63.448,04
ETH2.676,36
LTC67,63
BNB611,24
SOL143,74
AVAX27,49
ADA0,358675
DOT4,42
23 Eylül 2024, Pts

Hisseleri değer kaybeden Intel’e 5 milyar dolarlık yatırım!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Dünyanın en büyük çip üreticilerinden Intel, son 9 ay içinde yaklaşık yüzde 60 oranında değer kaybederken, ABD merkezli teknoloji devine yeni bir yatırım teklifi geldi.

Qualcomm’un, zor durumda olan Intel’i satın almak için harekete geçtiği iddiaları konuşulurken, ABD merkezli varlık yönetimi firması Apollo Global Management, Intel’e 5 milyar dolarlık yatırım önerisinde bulundu.

Bloomberg News’in konuyla ilgili kaynaklarına dayandırdığı bilgilere göre, Apollo’nun Intel’e milyarlarca dolarlık hisseye benzer bir yatırım yapmak için oldukça hevesli olduğu bildirildi.

Yüzde 49 hisse alma planı

Konuya ilişkin henüz iki taraftan da resmi bir açıklama gelmezken Intel yöneticilerinin Apollo’nun teklifini değerlendirdiği konuşuluyor. Öte yandan potansiyel yatırıma ilişkin rakamların değişebileceği ve görüşmelerin başarısız geçebileceği ihtimali de bulunuyor.

Bu yılın başlarında Apollo, Intel’in İrlanda’daki yeni üretim tesisiyle ilgili bir ortak girişimde yüzde 49 hisse alacağını ve bu yatırımın 11 milyar dolar değerinde olacağını açıklamıştı.

Qualcomm, Intel’i gözüne kestirdi

Qualcomm’un da yakın zamanda zor durumdaki Intel’i satın almak için kolları sıvadığı söylendi. Reuters’in haberine göre, Qualcomm CEO’su Cristiano Amon, beş asırlık Intel’i satın almak için yürütülen müzakerelere kişisel olarak dahil olmuş durumda.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BigBorsa ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!