GR. ALTIN2.883,33
BTC63.378,66
ETH2.673,54
LTC67,28
BNB613,96
SOL143,88
AVAX27,39
ADA0,361400
DOT4,41
23 Eylül 2024, Pts

Emtia piyasasına Fed dopingi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Geçen hafta, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) politika faizinde 50 baz puanlık bir indirim yapmasıyla emtia piyasasında talebin artacağına dair beklentiler öne çıktı ve genel olarak yükseliş eğilimi gözlendi. Fed’in 4 yıl aradan sonra gerçekleştirdiği faiz indirimi, resesyon beklentilerini hafifleterek risk iştahını artırdı.

Altın ve Gümüş Yükselişte, Paladyum Düşüşte

Geçen hafta altın ve gümüş piyasaları güçlü bir performans sergiledi. Altının ons fiyatı yüzde 1,7 artarak 2.625,8 dolarla rekor seviyeye ulaştı. Gümüş yüzde 1,5 değer kazandı. Analistler, faiz indirimi ve altına yönelik talebin artmasıyla, altının ons fiyatının 2.900 dolara kadar çıkabileceğini öngörüyor. Paladyum ise yüzde 0,1 oranında düşüş yaşadı.

Baz Metallerde Fiyat Artışları

Tezgah üstü piyasalarda bakır yüzde 2,7, nikel yüzde 3,4, kurşun yüzde 0,1, alüminyum ise yüzde 0,8 oranında değer kazandı. Ancak çinko fiyatları yüzde 1,2 oranında düşüş gösterdi. Özellikle bakır ve gümüş, Fed’in faiz indiriminin endüstriyel metallere olan talebi artıracağı beklentisiyle sert yükseldi.

Enerji Grubu: Petrol ve Doğal Gaz Fiyatlarındaki Artış

Enerji grubunda Brent petrolün varil fiyatı yüzde 3,2, doğal gazın fiyatı yüzde 6,6 arttı. ABD’deki petrol stoklarının azalması ve Meksika Körfezi’ndeki kasırga sonrası arz endişeleri, fiyatların yükselmesine neden oldu. Jeopolitik riskler de doğal gaz fiyatlarının artışına katkıda bulundu.

Tarım Grubunda Şeker Rallisi

Chicago Ticaret Borsası’nda buğday ve mısır fiyatlarında düşüş görülürken, soya fasulyesi ve pirinç fiyatları arttı. Şeker fiyatları ise Brezilya’daki kurak hava koşulları nedeniyle yüzde 13,6 oranında artarak ralli yaptı.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BigBorsa ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!