GR. ALTIN2.893,63
BTC62.756,26
ETH2.597,12
LTC65,80
BNB599,83
SOL144,65
AVAX27,02
ADA0,367030
DOT4,50
24 Eylül 2024, Sal

Bank of America: Borsa yatırımcıları 4 kritik güne odaklanmalı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

ABD borsalarında başkanlık seçimine kadar volatilitenin yüksek olması bekleniyor. Bunda bazı kritik günlerin etkisi olacağı öngörülüyor.

ABD’de hisse senedi piyasalarının seçim belirsizliğine girdiği ve bu belirsizliğin 4 önemli katalizörle sönümleneceği öngörülüyor.

4 önemli tarih

Insider’dan Matthew Fox’un haberine göre, Fed’in 2020’den bu yana ilk kez faiz indirimine gitmesiyle borsadaki belirsizlik en azından kıs vadede büyük ölçüde ortadan kalktı. Bank of America, paylaştığı notta, hisse senedi piyasası için şu andan Kasım ayındaki başkanlık seçimlerine kadar en önemli günleri vurguluyor.

6 Kasım

Teknik olarak seçimden sonraki gün, borsa piyasası için en önemli gün, piyasaların sonuçlara tepki verebileceği 6 Kasım’dır. Banka, 6 Kasım’da S&P 500’de her iki yönde yüzde 2,5’lik bir hareket bekliyor.

Banka, “Bu, yatırımcılar için önemli bir gün olacak çünkü kesin bir kazanan olduğu varsayıldığında, piyasalar Amerika Birleşik Devletleri’nin 47. Başkanı’nın dört yıllık döneminde hangi tür politikaların izlenebileceğini fiyatlamaya başlayacak” diyor.

Borsa, önceki Başkanlık seçiminden sonraki gün benzer büyüklükte bir hareket yaşadı ve S&P 500 4 Kasım 2020’de yüzde 2,2 oranında yükseldi.

4 Ekim ve 1 Kasım

Yatırımcılar, sırasıyla 4 Ekim ve 1 Kasım’da yayınlanması planlanan Eylül ve Ekim aylarına ait tarım dışı istihdam raporlarını yakından takip edecek. Opsiyon piyasası, bu günlerde S&P 500 için her iki yönde de yüzde 1’in biraz üzerinde bir hareketi fiyatlıyor.

Bank of America, sağlam iş raporları ve PMI verilerinin hisse senedi fiyatlarında bir yükselişi tetikleyebileceğini söylüyor ve ekliyor: “İyi haberlerin hisse senetleri için iyi haber olduğuna ve bu iki verideki olumlu sürprizlerin Hisse senetleri için bundan sonraki süreçte destekleyici olacağına inanıyoruz.”

21 Ekim

Bu tarih, bazı dev sermayeli teknoloji şirketlerinin üçüncü çeyrek kazanç sonuçlarını açıklayacağı tahmini gününü temsil ediyor. Opsiyon fiyatları, S&P 500 için her iki yönde de yüzde 1’lik bir harekete işaret ediyor.

Reklam Alanı

Bank of America, “21-25 Ekim arası büyük 3. çeyrek kazanç haftası da piyasa için büyük bir katalizör olmalı” diyor.

Yatırımcıların, yapay zeka teknolojilerinin para kazanma çabalarına ilişkin güncellemeleri yakından takip etmesi bekleniyor.

10 Ekim

Fed’in enflasyondan iş gücü piyasasına odaklanmasıyla, Eylül ayı TÜFE verilerinin borsada yayınlanan diğer verilere göre daha az etki yarattığı görülüyor.

Opsiyon piyasaında fiyatlandırma, Eylül ayı TÜFE verileri 10 Ekim’de yayınlandığında S&P 500 için her iki yönde de günlük yüzde 1’in hemen altında bir dalgalanma olacağını gösteriyor.

Bank of America, “İlk faiz indiriminden önce, enflasyon verileri izlenmesi gereken en önemli verilerdi. Ancak Fed’in faiz indirim döngüsüne başlamasıyla, iş gücü piyasası verilerinin enflasyondan daha önemli olacağını düşünüyoruz” diye yazıyor.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BigBorsa ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!