GR. ALTIN2.923,57
BTC63.376,62
ETH2.582,86
LTC67,43
BNB590,71
SOL150,56
AVAX27,61
ADA0,384540
DOT4,75
25 Eylül 2024, Çar

Türkmen gazına yeni rota: BOTAŞ ve İranlı şirket görüştü

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş.’den (BOTAŞ) yapılan açıklamaya göre, BOTAŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahit Fidan ve beraberindeki heyet bugün Tahran’da NIGC yetkilileri ile görüşmelerde bulunuldu.

Fidan ve beraberindeki heyet, bu kapsamda İran Petrol Bakan Yardımcısı ve NIGC Üst Yöneticisi Saeid Tavakoli başkanlığındaki heyetle toplantı yaptı.

Toplantıda, başta İran’dan Türkiye’ye uzun dönemli doğalgaz arzı ve Türkmen gazının İran üzerinden Türkiye’ye ulaştırılması olmak üzere iki şirket arasında iş birliği konuları ele alındı.

Fidan ve Tavakoli, iki ülke arasındaki köklü ilişkiler çerçevesinde, BOTAŞ ile NIGC iş birliğinin gelecek dönemde daha da güçlenerek devam etmesine dair mutabakatlarını teyit etti.

Tavakoli’ye İran’ın Tabas şehrindeki maden kazası dolayısıyla başsağlığı dileklerini de ileten Fidan, kendisine yeni görevinde başarılar diledi.

BOTAŞ heyeti, Türkiye’nin,Tahran Büyükelçisi Hicabi Kırlangıç’ı da makamında ziyaret ederek doğalgaz alanında bölgesel ilişkiler hakkında istişarelerde bulundu.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BigBorsa ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!