GR. ALTIN2.984,73
BTC67.923,61
ETH2.630,26
LTC72,01
BNB597,24
SOL153,76
AVAX27,67
ADA0,347981
DOT4,25
18 Ekim 2024, Cum

Wall Street rallisinin sebebi Trump mı?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

ABD borsaları art arda rekorlar kırmaya devam ediyor. Borsa rallisini piyasaların Donald Trump’ın Kamala Harris karşısında kazanacağını fiyatlaması olarak görmek cazip olabilir. Zira ilk bakışta bu gerçekten de ABD’de yatırımcı dostu bir sonuç olarak görülüyor. Ancak Barron’s’un haberine göre bu iki gelişme arasındaki ilişki nedenselliğe bağlı değil.

Hisse senetlerindeki bu son ralli, seçim anketlerinin ne söylediğinden ziyade, ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz oranlarını düşürme konusundaki istekliliği ve şirket bilançolarının oldukça sağlıklı görünmesi ve 2025’te ekonomik iyileşmesinin beklenmesi gibi sebeplerle çok daha fazla ilgisi var. Üstelik ABD istihdam piyasası da dirençli kalmaya devam ediyor.

Borsanın son yükseliş sırasında lider hisselerin bazılarına bakıldığında, Dow Jones Industrial Average ve S&P 500’ün son zamanlardaki gücünün büyük oranda istikrarlı bir ekonomi ve iyileşen kurumsal temel verilerden kaynaklandığı görülüyor. En çok yükselenler Muhteşem Yedili gibi teknoloji hisseleri değil. Finans, sanayi ve isteğe bağlı tüketim sektörlerindeki hisse senetleri ABD ekonomisi istikrarlı bir şekilde büyüdüğünde genellikle en iyi performans gösteren sektörler olurlar. Son rallide ise American Express, Goldman Sachs, Caterpillar, GE Aerospace, Ralph Lauren ve Booking Holdings gibi hisselerin tamamı ciddi yükselişler kaydetti.

SentimenTrader Kıdemli Araştırma Analisti Dean Christians, “Ekonomik değişimlere duyarlı olan döngüsel yönelimli hisse senetleri, yatırımcıların ekonomik büyüme beklentilerine güvendiğini gösteren boğa piyasası genişliği profillerini sergilemeye devam ediyor,” açıklamasında bulundu.

Christians, S&P 500’ün tüketici tercihi, finans ve sanayi hisselerinin %15’inden fazlasının cuma günü 52 haftanın en yüksek seviyesine ulaştığını belirtti. Bu, 1954’ten bu yana sadece 31. kez oluyor ve borsa uzmanına göre genellikle gelecekteki getiriler için sağlıklı bir işaret anlamı taşıyor. Zira bu gibi tablolarda S&P 500 Endeksi’nin gelecek 12 ay içerisindeki ortalama yükselişi %13,4’e kadar yükseliyor.

ABD borsaları rekor kapanışla başladığı haftada salı günü bir miktar geri çekildi. Christians salı günü yayınladıkları bir başka raporda, finans ve sanayi sektörlerindeki hisse senetlerinin %30’undan fazlasının pazartesi günü 52 haftanın en yüksek seviyelerine ulaştığına dikkat çekti. Bu, son 70 yılda sadece 21 kez meydana gelen bir durum.

Bespoke Investment Group, finans ve sanayinin yanı sıra teknoloji sektörünün rallisine de dikkat çekti. Bespoke analistleri, özellikle finans ve sanayi hisselerinin son zamanlarda fazla iyi performans gösterdikleri dolayısıyla kısa vadede geri çekilebileceğini savunuyor. Ancak analistler bu iki sektördeki birçok hisse senedinin 52 haftanın en yüksek seviyelerine ulaştığını ve bunun uzun vadede sağlıklı bir işaret sunduğunu da sözlerine eklediler. Momentum açıkça bu hisselerin tarafında.

Başka bir deyişle. Daha düşük faiz oranları, azalan enflasyonist baskılar ve sağlıklı kalan bir işgücü piyasası, döngüsel hisse senetleri için iyiye işaret. Buna gayrimenkul de dahil olabilir.

iCapital’ın yatırım stratejisi ekibi bu ay paylaştıkları bir raporda, “Tahvil faizlerindeki rahatlama ortamı göz önüne alındığında, finans ve gayrimenkul sektörlerinde rotasyon ve döngüsel ekonomiye yönelik işlemlere bağlı kalın” dedi. Stratejistler Çin’deki son ekonomik büyüme yanlısı önlemlerinin ve ABD’de iki başkan adayının da büyüme yanlısı politikalar yürütme potansiyeline dikkat çekti.

iCapital stratejistleri, “Yaklaşan seçim bir volatilite kaynağı olsa da bu oynaklığın seçimden önce zirveye ulaşma eğiliminde olduğunu düşünüyoruz. Sonuçtan bağımsız olarak daha sonraki süreçte volatilitenin azalma eğiliminde olduğunu hatırlamakta fayda var” açıklamasında bulundu.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BigBorsa ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!