GR. ALTIN2.991,64
BTC68.450,09
ETH2.639,15
LTC72,87
BNB599,79
SOL154,01
AVAX27,63
ADA0,346802
DOT4,24
18 Ekim 2024, Cum

Bostic’ten Fed faiz tahmini

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, geçen ayki ABD merkez bankası toplantısına ilişkin tahminlerini güncellerken bu yıl 25 baz puanlık sadece bir faiz indirimi daha öngördüğünü söyledi.

Medyan Eylül ayında yapılan 50 baz puanın üzerinde ve ötesinde 50 baz puan daha indirim yapılması yönünde. Benim tahminim ise 25 baz puan daha indirim” yönünde diye konuşan Bostic, projeksiyonunun sabit olmadığını ve enflasyon ve istihdam piyasasına ilişkin gelen verilere yanıt olarak gerektiğinde ayarlama yapacağını vurguladı.

Bostic, “Seçeneklerimi açık tutuyorum” dedi.

Atlanta Fed Başkanı, Fed’in gösterge faizinin uzun vadede %3 ila %3,5 seviyesine düşmesini beklediğini, ancak bu seviyeye ulaşma zamanının belirsiz olduğunu da belirtti.

ABD ekonomisinin bu yıl yavaşlamasını ancak güçlü kalmaya devam etmesini beklediğini söyleyen Bostic, enflasyon için aşağı yönlü patikanın bazı darbeler görebileceğini belirtirken, hanehalklarının tasarruflarını harcaması nedeniyle GSYH büyümesinin 2025’te yaklaşık %2 olacağını tahmin ettiğini de söyledi

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BigBorsa ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!