GR. ALTIN2.991,64
BTC68.450,09
ETH2.639,15
LTC72,87
BNB599,79
SOL154,01
AVAX27,63
ADA0,346802
DOT4,24
18 Ekim 2024, Cum

Buffett 23 milyar dolarlık dev fırsatı kaçırdı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Efsane yatırımcı Warren Buffett’ın firması Berkshire Hathaway 2024’ün ilk yarısında teknoloji devi Apple’daki pozisyonunu %55 oranında azalttı. Ancak iPhone’un üreticisi teknoloji devinin hisseleri rekor seviyelere yakın işlem görüyor.

Insider’ın hesaplamalarına göre Berkshire Hathaway’in bu yılın birinci ve ikinci çeyreğindeki Apple hissesi satışları 23 milyar dolarlık getirinin kaçırılmasına sebep oldu.

Buffett’ın yatırım firması 2024’e bol miktarda Apple hissesiyle başladı. Berkshire yaklaşık 174 milyar dolar değerinde 905,6 milyon adet Apple hissesine sahipti.

Mevcut fiyatlarla, bu hisse yaklaşık 210 milyar dolar değerinde olacaktı. Bunun yerine, Berkshire Hathaway’in Apple’daki mevcut hissesi ikinci çeyreğin sonunda 84 milyar dolar değerindeydi.

Berkshire Hathaway, Apple hissesini ilk çeyrekte %13 oranında azaltarak yaklaşık 116,2 milyon hisse sattı. İkinci çeyrekte ise 389,7 milyon hissenin satışı gerçekleştirildi.

İkinci çeyrekte duyurulan Apple Intelligence teknolojisi yatırımcı heyecanını ve şirketin donanım satışlarındaki büyümeyi hızlandıracağı beklentilerini artırdı. Yaklaşık %10 değer kazanan Apple hisseleri, hisse başına 232 dolar civarında rekor seviyelere ulaştı.

Berkshire Hathaway’in Apple hisselerini hangi fiyattan sattığını tam olarak bilmek imkansız . Ancak Insider’ın hesaplamasında satış fiyatı olarak Apple hisselerinin birinci ve ikinci çeyrekteki ortalama hisse fiyatı baz alındı.

Hesaplamalar, Berkshire’ın Apple’ın 505,9 milyon hissesini 2024’ün ilk yarısında hisse başına yaklaşık 186,15 dolarlık ağırlıklı ortalama fiyatla sattığını gösteriyor.

Ağırlıklı ortalama fiyat ile perşembe günü Apple hissesinin fiyatı arasındaki fark, Berkshire Hathaway için 23,1 milyar dolarlık kaçırılan kârı netleştiriyor.

Ancak söz konusu ticaret Berkshire adına zayıf bir adım atıldığı anlamına gelmiyor.

Bu kadar büyük bir hisseden mükemmel bir zamanlama ile çıkış yapmak neredeyse imkansız ve her ne zaman olursa olsun Berkshire’ın Apple ticareti tarihin en iyi hisse senedi alım satımlarından biri olarak gösterilecek.

Berkshire Apple hisselerini almaya 2016’nın ilk çeyreğinde başladı. HedgeFollow verilerine göre, Buffett’ın firmasının tahmini ortalama satın alma fiyatı hisse başına 39.59 dolardı.

O günden bu yana Apple hisseleri %485 değer kazandı.

Reklam Alanı

Daha da etkileyici olansa, Berkshire Hathaway’in teknoloji devindeki büyük hissesini, piyasa değeri ile ölçüldüğünde dünyanın en büyük şirketi haline geldiği sırada oluşturmaya başlaması. Zira Buffett dışında çok az yatırımdı Apple’ın bu seviyeden bu kadar fazla büyüyebileceğini tahmin edebiliyordu.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BigBorsa ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!