GR. ALTIN2.994,25
BTC68.687,02
ETH2.644,01
LTC72,72
BNB600,10
SOL155,43
AVAX27,95
ADA0,350744
DOT4,28
18 Ekim 2024, Cum

Druckenmiller: Piyasalar Trump’ın kazanacağına ikna oluyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Dünyaca ünlü hedge fonu yöneticisi Stanley Druckenmiller kasım ayındaki ABD başkanlık seçimlerinden Donald Trump’ın zaferle ayrılacağına kesin gözüyle bakıyor. Milyarder yatırımcı Bloomberg’deki röportajında ‘kafasına silah dayanacak olsa’ Donald Trump’ın Kamala Harris’İ yeneceği yönünde tahminde bulunacağını söyledi.

Druckenmiller, “Tanrıya şükür kafama bir silah dayalı değil ve benim tahminim gerçekte önemli değil. Ancak bir tahmin yapmak zorunda olsam Trump’ın seçimi kazanmak için favori olduğunu söylerdim. Bu sürekli gelişen bir durum. Bana 12 gün önce aynı soruyu sormuş olsaydınız ‘Hiçbir fikrim yok, hâlâ başa başlar ve kimin seçimi kazanacağına dair hiçbir inancım yok’ derdim” açıklamasında bulundu.

Milyarder yatırımcı şimdiyse piyasaların Trump’ın kazanacağı konusunda ikna olmuş gibi göründüğünü söylüyor. Druckenmiller regülasyonların etkisi altındaki sektörlerin Trump’ın seçilmesinden destek sağlaması gerektiğini ve bu şirketlerin hisselerinin daha iyi performans göstermesini beklediğini belirtiyor.

Druckenmiller’in yatırım kariyeri, 2008 Küresel Finans Krizi de dahil olmak üzere 30 yıllık bir döneme yayılıyor. Efsane yatırımcı bu dönemde yıllık ortalama %30 getiri sağladı. Fortune’un haberine göre Druckenmiller’ın yatırım stratejisi ekonomik eğilimlerin ve para politikasının analiz edebilmesine ve farklı piyasa koşullarında ayakta kalabilme kabiliyetine dayanıyor. Milyarder yatırımcı, teorileri piyasa momentumuna aykırı olsa bile, bu teorilere dayanarak büyük ve planlı bahisler yapabiliyor.

Trump’ın başkanlık seçimlerini kazanması halinde Druckenmiller Cumhuriyetçilerin ABD Kongresi’ni de ele geçireceğini öngörüyor.

Druckenmiller “Şahsen, Trump’a oy veren herhangi birinin muhtemelen Kongre’deki bir Demokrat için oy pusulasını değiştirmeyeceğini düşünüyorum” dedi. Milyarder yatırımcı bu senaryo gerçekleşirse, ekonominin yaklaşık üç ila altı ay boyunca daha güçlü olabileceğini ve yatırım stratejisini buna göre planladığını söyledi. Druckenmiller FED’in Harris yönetimi altında olacağından çok daha şahin olacağı konusunda da uyardı.

Ancak Druckenmiller her iki adaya da destek vermiyor. Hedge fonu yöneticisi iki adayın da sanayi politikalarının serbest piyasa kapitalizmi için eşit derecede kötü olduğunu söyledi. Ancak Harris’in politikalarının ve regülasyonlarının iş dünyası için “daha kötü” bir senaryo oluşturduğuna inandığını da sözlerine ekledi.

Druckenmiller açıklamasının sonunda, “Dürüst olmak gerekirse, ben Amerika’da belirli bir başkan modeliyle büyüdüm. Hayatım boyunca başkanlık ofisinde George Washington, Thomas Jefferson, Ronald Reagan gibi isimlerin haysiyetinin ve davranışının olması gerektiğine inandım. Trump’a oy vermek isteyen kimseyi yargılamıyorum. Ama bu benim için kırmızı bir çizgi, bu yüzden sandık başına gittiğimde muhtemelen bir isim yazacağım” ifadelerini kullandı.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BigBorsa ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!