GR. ALTIN2.998,46
BTC68.295,66
ETH2.647,25
LTC75,15
BNB597,38
SOL157,69
AVAX28,09
ADA0,351899
DOT4,43
20 Ekim 2024, Paz

Bakan Bolat: 2025 ve 2026 yılları istikrar dönemi olacak, enflasyon tek haneye inecek

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nde düzenlenen 5. Olağan ÖNSİAD Kongresi’nde ekonomiye yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Bolat, 2025 ve 2026 yıllarını “istikrar dönemi” olarak tanımlayarak, enflasyonun 20’li seviyelerin altına inip tek haneye düşürülmesini hedeflediklerini ifade etti. Bakan, “2024 Haziran’dan itibaren dezenflasyon sürecini başlattık ve enflasyonda hızlı bir düşüş sürecine gireceğiz” dedi.

Türkiye’nin Ekonomik Başarısı ve Zorluklar

Bolat, konuşmasında Türkiye’nin son yıllarda karşılaştığı küresel ve yerel zorluklara rağmen ekonomik büyümeyi sürdürdüğünü belirtti. 2023’te yaşanan deprem felaketleri ve Rusya-Ukrayna Savaşı’nın etkilerine değinen Bolat, bu süreçte yürütülen başarılı kriz yönetimi ve sağlanan finansal desteklerin ekonomiyi ayakta tuttuğunu vurguladı. “Bu yılın ilk iki çeyreğinde ortalama %3,8 büyüme yakaladık. Bu, doğal afetlere ve ekonomik sıkıntılara rağmen büyük bir başarıdır” şeklinde konuştu.

Deprem Bölgesinin Hızlı Kalkınması

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yol açtığı büyük maddi hasara dikkat çeken Bolat, bölgenin yeniden kalkınması için iki yılda 2 trilyon liradan fazla kaynak aktarıldığını söyledi. Devletin bütçesinin %40’ına denk gelen bu büyük harcama ile bölgede hızlı bir toparlanma sağlandığını ifade etti. “Henüz iki yıl dolmadan deprem bölgeleri hızla ayağa kalkıyor” dedi.

İhracat ve Yatırımlardaki Artış

Türkiye’nin mal ve hizmet ihracatındaki artış, savunma sanayisindeki gelişmeler ve uluslararası yatırımların çekilmesi gibi konularda elde ettiği başarılara değinen Bakan, son 22 yılda 270 milyar dolarlık uluslararası yatırım çekildiğini belirtti. Turizm sektöründe ise bu yıl 60 milyar dolar hedeflendiğini ifade etti.

Cari Açık ve İşsizlik Oranları

Bakan Bolat, cari açığın 122 milyar dolardan 78,5 milyar dolara gerilediğini, ağustos ayında işsizlik oranının %8,5’e düştüğünü belirtti. Enflasyonla mücadelede atılan adımların meyvelerini vermeye başladığını ve 2025-2026 yıllarında ekonomide istikrarın sağlanacağını yineledi.

Konuşmasının ardından Bakan Bolat’a, ÖNSİAD Yönetim Kurulu tarafından günün anısına hediye takdim edildi.

4o

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BigBorsa ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!