GR. ALTIN3.012,59
BTC66.946,95
ETH2.620,21
LTC70,05
BNB592,10
SOL165,86
AVAX27,62
ADA0,357603
DOT4,31
22 Ekim 2024, Sal

Morgan Stanley: Harris zaferi borsalar için yıkım olur

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Morgan Stanley, piyasanın Harris’in galibiyetiyle sert bir darbe alabileceğini ancak Trump’ın zaferiyle de düşüş yaşayabileceğini söylüyor.

Morgan Stanley‘nin ABD hisse senedi piyasası baş stratejisti Mike Wilson, “Sürprizler olmadığı takdirde hisse senedi piyasaları seçime kadar yükseliş eğilimiyle işlem görecek” diyor.

Piyasalar Trump’la yükseliyor

MarketWatch’tan Steve Goldstein’ın haberine göre, seçim kampanyasında kilit eyalet olan Pensilvanya‘da mesai yapan ve medya sohbetlerine McDonald’s‘ta birkaç patates kızartması pişirerek ve Pittsburgh Steelers maçında çoğunlukla alkış toplayarak konu olan Trump için manşetler açısından oldukça iyi bir hafta sonuydu.

Tüketim odaklı hisse senetleri, gümrük vergisi risklerine daha fazla maruz kaldığından düşük performans gösterse de, piyasaların Trump yanlısı bir düşünce yapısında olduğu ve hisse senedi piyasası fiyatlarının daha yüksek katlara çıktığı görüldü.

Bu önemsiz gibi görünen gelişmelerin seçim sonuçlarını etkileyecek mahiyette olup olmadığı belirsiz olsa da şu görüldü ki, her durumda hisse senedi piyasası ve diğer varlıklar, tahmin piyasalarındaki konumu iyileştiği için Trump’ın kazanma şansı daha yüksekmiş gibi hareket ediyor.

Coşku ve ekonomik moral

Morgan Stanley’nin ABD hisse senedi piyasası baş stratejisti Mike Wilson, bunun nedenini şu sözlerle açıklıyor: “Bazıları Trump’ın kazanmasının gümrük vergileri riskleri ve yavaşlayan göç nedeniyle büyüme ve dolayısıyla hisse senedi piyasaları için bir engel teşkil edeceğini savunurken biz 2016 deneyiminden dikkate değer ek bir unsur olduğunu düşünüyoruz; o da ‘coşku’ ve ‘ekonomik moral’.”

Wilson, “2016’da, Trump’ın zaferinden sonra küçük işletmelerin güven duygusunda son 40 yıldır görülen en büyük üç aylık olumlu etki yaşandı ve bireysel yatırımcı güveni arttı. Trump’ın 2016’daki zaferi, uzmanlar ve piyasalar için bir sürpriz olduğundan piyasaların bu sonucun tekrarını önceden tahmin etmeye çalıştığını söylemek adil olur” diye ekliyor.

Trump kazansa da borsalar düşebilir

Ancak Başkan Yardımcısı Kamala Harris kazanırsa bu Wall Street’te hayal kırıklığına yol açabilir; anketler ise bunun gerçekleşme şansının yüzde 50 olduğunu gösteriyor. Ancak Wilson, Trump da kazanırsa piyasaların düşebileceği riskine işaret ediyor.

Wilson, “Piyasanın belirli alanları, yukarı yönlü hareketin ağır pozisyonlamanın ortasında zaten fiyatlandırılmış olması durumunda haber olgusunu satmaya karşı savunmasız olabilir” diyor.

Elbette, seçim gerçekleşene kadar bu endişe verici bir durum niteliği taşmıyor. Wilson, “Seçim olasılıklarında ve/veya küresel likiditede şu andan seçime kadar büyük bir dalgalanma olmaması durumunda, hisse senedi piyasalarının hem endeks düzeyinde hem de sektörel açıdan yükseliş eğilimiyle işlem görmesi muhtemel” şeklinde konuşuyor.

Reklam Alanı
0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BigBorsa ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!