GR. ALTIN3.000,17
BTC66.058,51
ETH2.534,65
LTC68,98
BNB578,49
SOL167,30
AVAX26,42
ADA0,348823
DOT4,19
23 Ekim 2024, Çar

Wall Street stratejistlerinde yükseklik korkusu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Yatırımcıların ABD hisse senetlerine yönelik dizginlenemeyen coşkusu Citigroup stratejistlerini tedirgin edecek seviyelere ulaştı.

MarketWatch’un haberine göre, Citi’nin Küresel Kantitatif Araştırma Başkanı Chris Montagu ve ekibi S&P 500 Endeksi vadeli işlemlerindeki net uzun vadeli pozisyonların Temmuz 2023’ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştığını bildirdi. Endeks en son bu kadar aşırı bir eğimle yükseldiğinde S&P 500 Endeksi’nin üç ay boyunca %10 düştüğü sert bir satış dalgası ortaya çıkmıştı.

Montagu bu tür bir satışın tekrarlanması konusunda endişeli ve yatırımcıları temkinli olmaya çağırıyor.

Citi raporunda, “Piyasa pozisyonu en son bu kadar gergin olduğunda, S&P 500 sonraki 2-3 ay boyunca %10’un biraz üzerinde geri çekildi. Yatırımcıları endekse olan yatırımlarını azaltmaya başlamasını önermiyoruz. Ancak piyasalar bu şekilde genişlediğinde pozisyon alma riskleri de artıyor” denildi.

Nasdaq 100 Endeksi’ndeki uzun vadeli pozisyonlarsa çok daha az gergin gözüküyor. Bu da teknoloji endeksinin Temmuz 2023’te ve Temmuz 2024’te maruz kaldığı balonlaşmadan uzakta kaldığını gösteriyor.

Citi ekibi, S&P 500 vadeli işlemlerindeki açığa satış faaliyetinin de son zamanlarda borsanın yükselmesine yardımcı olabileceğini söyledi. Ancak Montagu’ya göre 2023 yazı ile bugün arasındaki en büyük fark yatırımcıların kâr-zarar tablolarının bu günlerde çok daha az gergin olması. Bu aynı zamanda yatırımcıların borsa getirilerini korumak için hisse senetleri pozisyonlarını azaltmakta daha az istekli olacaklarını gösteriyor.

Bu arada, hem S&P 500 hem de Nasdaq-100 vadeli işlemlerindeki açığa satış pozisyonların %100’ü son dönemde alış değerinin altındaydı. Daha fazla yatırımcının açığa satış bahislerini kapatmak zorunda kalması durumunda hisse senetlerinin yükselmesine yeni bir destek sağlanabilir.

FactSet verilerine göre, S&P 500 Endeksi salı günü 6 Eylül’den bu yana ilk kez arka arkaya iki gün düşüş gösterdi. Ancak endeks ekim ayında yükselmeye devam etti.

Pazartesi günü yatırımcıları bir miktar ürkütmüş gibi görünen yükselen ABD Hazinesi tahvil getirileri yatırımcıların endişelerini yeniden canlandırdı. Wall Street çevreleri 2023 yılında S&P 500 Endeksi’nin ağustos ayından itibaren %10 düşmesini ve ekim sonuna kadar en düşük seviyesine ulaşmasını hatırlıyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri salı günü 2,5 baz puan artarak %4,204’e yükselmiş ve temmuz ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaşmıştı.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BigBorsa ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!