GR. ALTIN2.992,23
BTC65.274,28
ETH2.470,72
LTC68,09
BNB573,40
SOL165,81
AVAX25,96
ADA0,344522
DOT4,12
23 Ekim 2024, Çar

Trump’ın gümrük vergisi hamlesi blöf mü?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Jefferies‘den Christopher Wood, “Trump’ın kazanması Çin piyasasında uzun vadeli bir satın alma fırsatı yaratacak” diyor.

Wood, “Donald Trump’ın başkanlık zaferi Çin hisselerinde bir satış dalgasına yol açacak ve bu da düşüşten satın alma fırsatı yaratacak” şeklinde konuşuyor.

Trump seçilirse Çin hisseleri çökecek

Insider’dan Filip de Mott’un haberine göre, küresel hisse senedi stratejisi başkanı Wood, yatırımcıların Cumhuriyetçi adayın Pekin’e karşı yüksek sesle muhalefet etmesinden aşırı endişe duyduğunu söylüyor ancak kendisinin çok daha az karamsar olduğunu da ekliyor.

Trump, tüm yabancı ürünlere küresel vergiler koyma yönündeki daha geniş kapsamlı vaadinin bir parçası olarak, yönetimi altında ABD’ye yapılan tüm Çin ithalatlarına yüzde 60 oranında gümrük vergisi uygulayacağını iddia etse de, Wood bunun büyük ölçüde blöf olduğunu söylüyor.

Wood, kendisini eleştirenlerin Trump’ın Çin ile geçmişine dikkat etmediğini söylüyor. Ona göre, eski başkanın gümrük vergilerini söylediği kadar artırması muhtemel değil. Wood, “Özetle, Donald Trump seçilirse ve Çin hisseleri çökerse, bu Çin’e katkıda bulunmak için bir fırsattır” diye özetliyor.

Ticaret anlaşması

Wood şöyle devam ediyor: “İnsanlar Donald Trump’ın Ocak 2020’de Çin ile büyük bir ticaret anlaşması yaptığını unuttu. Bir ticaret anlaşması yapıldı ve her şey yolundaydı ve Donald Trump o başkanlık kampanyasında yarışacaktı çünkü ‘Ben Dünya Ticaret Örgütü’nün kuruluşundan bu yana Çin ile en iyi ticaret anlaşmasını müzakere eden adamım’ diyecekti.”

Anlaşma, ABD ile Çin arasındaki 2018 ticaret savaşının daha da tırmanmasını etkili bir şekilde sınırlamış ve Pekin’in ABD’den ek 200 milyar dolarlık ihracat yapmasını gerektirmişti.

Trump güvenlik odaklı değil

Bu geçmiş örnek, Trump’ın Pekin ile müzakere etmeye istekli olduğunu da gösteriyor. Örneğin, Trump gelişmiş ABD yarı iletken teknolojisi üzerindeki kısıtlamaları gevşetebilirse Çin’in daha yüksek vergileri kabul edeceğini öne sürüyor. Son yıllarda ABD’de artan ulusal güvenlik endişeleri nedeniyle çip ihracat kontrolleri çipler üzerinde artırılıyor.

Wood, “Trump Çin’in ABD hegemonyası için bir tehdit olduğuna inanan Washington’daki bu ulusal güvenlik adamlarından biri değil. Aslında, tam tersi” diyor ve ekliyor: “Trump, yarı iletken ticaretinin artmasını muhtemelen ABD işletmelerine fayda sağlayacak bir şey olarak görecektir çünkü Çin’in kapalı bir pazarı, Nvidia gibi bazı önde gelen çip üreticileri için zaten bir zorluk teşkil ediyor.”

Reklam Alanı
0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BigBorsa ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!