GR. ALTIN2.988,86
BTC67.905,53
ETH2.627,76
LTC72,03
BNB596,34
SOL153,71
AVAX27,56
ADA0,347559
DOT4,23
18 Ekim 2024, Cum

G7 Liderler Zirvesi’nin sonuç bildirisi yayınlandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

İtalya’daki G7 Liderler Zirvesi’nin sonuç bildirisi, liderlerin Orta Doğu’daki tüm sivil can kayıplarını eşit şekilde kınadığını ve özellikle kadın ve çocukların kabul edilemez sayıda sivil can kaybı konusundaki endişelerini dile getirdiklerini belirtti. ABD, Almanya, İngiltere, Japonya, Fransa, Kanada ve İtalya’nın oluşturduğu G7 ülkeleri ve Avrupa Birliği (AB) liderleri, İtalya’nın Borgo Egnazia tatil beldesinde düzenlenen zirvede, küresel zorluklarla başa çıkma kararlılıklarını vurguladı.

Bildiri, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırganlığını kınayarak, Ukrayna’ya askeri, bütçe, insani ve yeniden yapılanma desteği sağlamaya devam edeceklerini belirtti. Dondurulmuş Rus varlıklarından elde edilen 50 milyar doların Ukrayna’ya destek amacıyla kullanılacağı açıklandı. Rusya’nın nükleer silah kullanması ve Belarus’ta nükleer silah konuşlandırma duyurusu da şiddetle kınandı.

Orta Doğu’da İsrail’in meşru müdafaa hakkını kullanırken uluslararası hukuka uyması gerektiği belirtilerek, Gazze’de ateşkes önerisine destek verildi ve Hamas’a anlaşmayı kabul etme çağrısı yapıldı. Filistin devletinin tanınmasının iki devletli çözüm sürecinde önemli bir bileşen olduğu vurgulandı.

İran’ın istikrarsızlaştırıcı eylemlerine son vermesi gerektiği, Yemen’deki Husi saldırılarının sona ermesi ve Sudan’daki insani durumun iyileştirilmesi gerektiği bildirildi. Çin’in Rusya’ya verdiği destek ve küresel tedarik zincirlerindeki kesintilere yol açabilecek ihracat kontrol önlemleri almaması gerektiği belirtildi.

G7 liderleri, iklim değişikliğiyle mücadele, temiz enerjiye geçiş ve siber güvenlik konularında kararlılıklarını yineledi. Terörle mücadele, göç yönetimi ve yapay zekanın güvenli kullanımı konularında işbirliği yapma taahhüdü verildi.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BigBorsa ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!