GR. ALTIN3.029,22
BTC67.065,44
ETH2.476,47
LTC68,20
BNB583,29
SOL171,55
AVAX25,33
ADA0,332293
DOT4,02
27 Ekim 2024, Paz

El Salvador hükümetinden Bitcoin Bankacılık Reformu tanındı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

El Salvador hükümeti, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin yatırım bankacılığı sektörüne dahil edilmesini hızlandırmak için bir girişimde bulunuyor. Ulusal Meclis’e sunulan bankacılık yasası reformu, özel yatırımcılar için Bitcoin ve stablecoin’lerde hizmet sağlayabilecek bankalar oluşturmasına izin verecek.

Salvador, Bankaların Bitcoin Hizmetleri Ödünç Vermesine İzin Veren Tasarıyı Sundu

Bitcoin’in benimsenmesi El Salvador’da yeni bir patlama yaşamaya hazırlanıyor. Salvador hükümeti, Bitcoin ve kripto hizmetleri ödünç verebilecek yeni bir banka türü sunarak mevcut bankacılık yasasını reforme etmek için bir girişim başlattı.

Bankacılık tasarısı reformu, Özel Yatırım Bankalarını (PIB) “ekonomik kalkınmayı teşvik eden ve finansal kaynakların iş ve hükümet projelerine yönlendirilmesini kolaylaştıran uluslararası düzeyde önemli bir araç” olarak tanımlayan 14 yeni makale de dahil olmak üzere 13 Haziran’da Ulusal Meclis Teknoloji, Turizm ve Yatırım Komisyonu’na sunuldu.

Bu girişim, geçilirse, ekonomik risk yönetimi, finansal ürün satın alma, yatırım yönetimi, riskten korunma ve diğer finansal türevler dahil olmak üzere farklı hizmetler sunabilen bu bankaların oluşturulmasına olanak sağlayacaktır. Bu hizmetler, ABD doları ve bitcoin gibi El Salvador’daki herhangi bir ihaleyi destekleyecek.

Tasarıda stablecoin tabanlı araçların desteklendiği açıkça belirtiliyor ve kripto tabanlı yatırım araçlarına kapı açılıyor. Bununla birlikte, bir PIB başlatmak için gereksinimler çok yüksek.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BigBorsa ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!