GR. ALTIN2.872,01
BTC63.735,37
ETH2.613,76
LTC68,94
BNB594,31
SOL146,13
AVAX27,32
ADA0,352327
DOT4,35
23 Eylül 2024, Pts

Erdoğan: İsrail’in kana susamışlığına karşı tedbir alınmalı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı vesilesiyle yaptığı konuşmada, kurbanların, ibadetlerin, hayır ve hasenatın Allah katında kabul olmasını diledi ve sevdikleriyle beraber sağlıklı bir bayrama daha kavuştukları için şükranlarını sundu. Erdoğan, konuşmasında, Kurban Bayramı’nın işgal altındaki Filistin topraklarında yaşanan katliamlar dönemine denk geldiğini ve Filistin halkının 76 yıldır süregelen işgal, zulüm ve sistematik katliam nedeniyle bir bayramı daha buruk geçirdiğini vurguladı. İsrail’in şehit ettiği 38 bin Filistinlinin acısının tüm milletin yüreğini dağladığını belirterek, Gazze’deki katliama tepki göstermenin bir kardeşlik ve insanlık vazifesi olduğunu söyledi.

“NETANYAHU HÜKÜMETİ DURDURULMALI”

Erdoğan, İsrail’in katliamlarına karşı dünya liderlerinin tedbir alması gerektiğini ve Netanyahu yönetiminin durdurulmasının şart olduğunu her fırsatta dile getirdiklerini ifade etti. İspanya ve İtalya’daki görüşmelerinde bu tavrını açıkça belirttiğini, Türkiye’nin bölgede kalıcı barışın tesisi ve soykırım sorumlularının hesap vermesi için tüm imkanlarını seferber ettiğini belirtti. Ayrıca, Uluslararası Adalet Divanı’nda İsrail aleyhine açılan soykırım davasına müdahil olduklarını ve İsrail ile olan dış ticaret işlemlerini durdurduklarını açıkladı. Türkiye’nin Gazze’ye en fazla yardım malzemesi ulaştıran ülke olduğunu ve Filistin Hükümeti ile Hamas’la güçlü diyaloğu sürdürdüğünü belirtti.

Erdoğan, İslam dünyasının yek vücut olarak hareket etmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini ve Filistin devletini tanıyan ülkelerin sayısının artması için çalıştıklarını vurguladı. Filistinli kardeşlerinin direnişlerinin zafere ulaşması için ellerinden geleni yaptıklarını, Gazze ve diğer İslam coğrafyalarındaki dramlara sessiz kalmadıklarını belirtti. Sudan’daki kardeş kavgasının sona erdirilmesi için temaslarının sürdüğünü, Libya’dan Somali’ye, Afganistan’dan Yemen’e mazlumların imdadına koştuklarını ifade etti. Büyük bir milletin mensubu olarak mazlumun eli, dili, sesi olmaya devam edeceklerini söyledi.

Bayramın dayanışma, barışma ve kucaklaşma olduğunu belirten Erdoğan, 85 milyonun dayanışmayı yüceltmesini, kırgınlıklarını gidermesini ve dostluğu, kardeşliği güçlendirmesini arzu ettiğini dile getirdi. AK Parti olarak, Hakk’ın ve halkın rızasını kazanmak için yürüttükleri siyasi mücadelede kibirden, hoşgörüsüzlükten ve kırıcılıktan uzak durduklarını, yapıcı olmaya özen gösterdiklerini belirtti. Erdoğan, gerilim ve kavga peşinde olmadıklarını, millete hizmet yolunda olduklarını ve Cumhuriyetin ikinci asrını yeni bir şahlanışın başlangıç noktası yapmayı hedeflediklerini ifade etti.

“ENFLASYONDA MOTİVE EDİCİ HABERLER ALACAĞIZ”

Ekonomi programının olumlu ilerlediğini ve yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonda daha motive edici haberler alacaklarını belirten Erdoğan, terörle mücadelede her gün yeni kazanımlar elde ettiklerini söyledi. Savunma sanayi sektöründe çığır açıcı hamlelerin artarak devam ettiğini ve deprem bölgesinde konut inşaatlarının sürdüğünü aktardı. Yıl sonuna kadar 200 bin konutun inşasını tamamlamayı hedeflediklerini belirtti.

Muhalefetin, suçlayıcı ifadelerle siyaset yapma alışkanlığını terk etmesi gerektiğini ifade eden Erdoğan, siyasetin yıpratma savaşı olarak algılanmaması gerektiğini vurguladı. Kurban Bayramı’nın birleştirici bir iklim oluşturmasını dilediğini ve siyasi faaliyetlerin bu anlayışla yürütülmesi gerektiğini belirtti. Cumhur İttifakı’nın Türkiye’nin birliğinin ve dirliğinin teminatı olduğunu, ittifakın güçlü olmasının Türkiye’yi güvende tutacağını ifade etti. Parti teşkilatına güvendiğini dile getiren Erdoğan, bayram vesilesiyle gerçekleştirdikleri ziyaretlerde vatandaşlara selam götürmelerini istedi.

Konuşmasını, hac farizasını yerine getirenlerin ibadetlerinin kabul olmasını dileyerek ve daha nice bayramlara erişme temennisiyle sonlandırdı.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BigBorsa ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!