GR. ALTIN2.832,84
BTC63.000,32
ETH2.467,26
LTC65,44
BNB566,19
SOL143,32
AVAX26,41
ADA0,351824
DOT4,28
20 Eylül 2024, Cum

Dell, yeni çipler için Nvidia ile güçlendirme yapacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Dell bugün AI Factory platformunun Elon Musk’ın xAI girişimine güç sağlamak için Nvidia GPU’ları kullanacağını duyurdu. Dell Technologies (NYSE: DELL) bugün, yakın zamanda tanıtılan AI Factory platformunun, Elon Musk tarafından kurulan yapay zeka girişimi xAI’ye güç sağlamak için Nvidia’nın (NASDAQ: NVDA) yüksek performanslı GPU’larını kullanacağını duyurdu.

Hareket, Dell’in dağıtım sürecini basitleştirerek ve her büyüklükteki işletme için daha erişilebilir hale getirerek kuruluşta yapay zekanın benimsenmesini hızlandırmayı amaçladığı sırada geldi.

İlk olarak geçen ay tanıtılan Dell’in Yapay Zeka Fabrikası, kuruluşların yapay zekanın gücünden geniş ölçekte yararlanmalarına yardımcı olmak için tasarlanmış kapsamlı bir tekliftir.

Platform, Nvidia’nın son teknoloji çiplerinden yararlanarak xAI’nin Grok da dahil olmak üzere gelişmiş AI modellerini geleneksel altyapı ve hızlandırılmış bilgi işlem ortamlarında eğitmesini ve çalıştırmasını sağlayacaktır.

Mart 2023’te kurulan xAI, AI endüstrisinde önemli bir oyuncu olarak hızla kendini kanıtladı. “Evrenin gerçek doğasını anlama” misyonuna sahip olan San Francisco Körfez Bölgesi merkezli şirket, Grok ve PromptIDE gibi bir dizi yapay zeka modeli ve aracı geliştirdi.

2024 itibariyle sadece yaklaşık 50 çalışanı olmasına rağmen, xAI önemli bir fon topladı ve bildirildiğine göre Memphis’te dünyanın en büyük süper bilgisayarını inşa etmek de dahil olmak üzere iddialı planlarını desteklemek için son B Serisi finansmanda 6 milyar dolara kadar topladı.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BigBorsa ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!