GR. ALTIN2.992,50
BTC66.433,57
ETH2.506,42
LTC69,70
BNB582,32
SOL170,59
AVAX26,64
ADA0,348626
DOT4,19
24 Ekim 2024, Per

Fed Başkanı Powell’dan faiz indirimi açıklaması

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, ABD’de enflasyonun bu yılın başlarındaki yüksek okumaların ardından yeniden yavaşladığını söyledi ve Fed’in faiz oranlarını düşürmeden önce bu tür daha fazla kanıta ihtiyaç duyulacağını ekledi.

Powell, 2024’ün başındaki bazı ısrarlı yüksek enflasyon raporlarının ardından, Nisan ve Mayıs ayı verilerinin “dezenflasyonist bir yola geri döndüğümüze işaret ettiğini” söyledi.

POWELL, HEDEFE YAKLAŞMAK İSTİYOR

Avrupa Merkez Bankası’nın Portekiz’in Sintra kentinde düzenlediği para politikası konferansında bir panelde konuşan Powell, Fed yetkililerinin yüksek enflasyonu tamamen yenmiş olduklarından emin olmadan önce yıllık fiyat artışının %2’lik hedeflerine doğru daha da yavaşladığını görmek istediklerini belirtti.

Powell, “Biz sadece gördüğümüz seviyelerin enflasyonun altında yatan gerçek bir okuma olduğunu anlamak istiyoruz” diye konuştu.

Powell ayrıca Fed’in Mart 2022’den Temmuz 2023’e kadar 11 kez artırarak %5,3 seviyesine yükselttiği gösterge faiz oranını ne zaman düşüreceğini tartarken ince bir çizgide ilerlediğini de kabul etti.

”DENGEYİ DOĞRU KURMAK ÖNEMLİ”

Fed’in faizleri çok erken düşürmesi halinde, enflasyonun yeniden hızlanabileceği ve politika yapıcıları rotayı tersine çevirmeye ve cezalandırıcı faiz artışları uygulamaya zorlayabileceği uyarısında bulunan Powell, “Bu kritik dönemde para politikasında dengeyi doğru kurmak – sabahın erken saatlerinde düşündüğüm şey gerçekten bu” dedi.

Powell, ABD ekonomisinin ve istihdam piyasasının temelde sağlıklı olmaya devam ettiğini, bunun da Fed’in faiz indirimlerinin ne zaman uygun olacağına karar vermede acele etmeyeceği anlamına geldiğini de söyledi.

Fed Başkanı ayrıca istihdam piyasasının “uygun bir şekilde soğuduğunu” ve bunun da hızlı ücret artışları yoluyla enflasyonist baskıları artırmayacağı anlamına geldiğini vurguladı.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BigBorsa ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!